Ingrit Schüller

 

ingrit7

 

Dobro leto, torej od leta 2015 je v Stični aktivna skupina Ingrit Schűller v zasedbi: Luka Jernejčič (boben), Anže Resnik (bas kitara), Damjan Oven (kitara, backvokal) in Gašper Tomaševič (kitara, vokal). Prej sta sodelovala tudi Matevž Kolarič (vokal) in Boštjan Uršič (tamburin).

Psihadelična zasedba Ingrit Schűller je inštrumentalno gledano klasičen kvartet. Njihove melanholične žalostinke se dopolnjujejo z živahnimi, a še vedno temnimi ritmi. Navkljub navidezni kitarski podrejenosti glasbenega ustvarjanja, je skupina daleč od klasičnega rockovskega žaganja. S kitarsko manipulacijo na trenutke ustvarja vtis elektronskih žanrov in s tem prečisti žanrske stereotipe. Postpankovsko vulgaren vokal, ki udarja prek melodičnih delov, da skupini prepoznaven šarm in poslušalca navdahne s svežo doktrino šoka.

Skupina ima v prvem letu obstoja za seboj dva koncerta. Prvi je bil v Kolmkišti v Ptuju, drugi pa na promociji tretjega albuma skupine Astrid Lindgren ˝Tree˝ pri Marjanu v Potoku. Nastaja pa njihov prvi album, ki bo luč sveta ugledal v začetku leta 2017.

                                                                                                                                               Simon Kavšek